Sezonul conservelor a început. Așa că gospodinele sunt deja ocupate cu prepararea delicateselor tradiționale, care nu ar trebui să lipsească din cămara lor în timpul iernii: gemuri, dulceață, zacuscă, sos de roșii, compot și, desigur, murături.
Chiar dacă rețeta tradițională de castraveți murați nu este foarte complicată, există un secret care le permite să reziste mai mult timp și să se păstreze într-o stare bună până la primăvară. Astfel, îți recomandăm să eviți zahărul cu orice preț atunci când pregătești borcanele cu castraveți pentru iarnă.
De ce trebuie să eviți zahărul
Excluderea zahărului din rețeta de castraveți murați are un scop specific și anume prelungirea duratei de conservare și menținerea texturii acestora.
Renunță la zahăr când pregătești castraveți murați
Zahărul, atunci când este adăugat la murături, poate fermenta în timp și poate duce la dezvoltarea unor bacterii nedorite, ceea ce poate scurta durata de păstrare a castraveților și îi poate înmuia.
Psihologul explică și care sunt primele semne ale consumul de droguri, la minori, dar și cum pot tinerii să se ferească de substanțele interzise, în…
Prin eliminarea zahărului, se reduce riscul de fermentație, se păstrează crocanți și gustul lor caracteristic nu este afectat pentru o perioadă mai lungă de timp.
Procesul de preparare al castraveților murați este unul simplu și cu rezultate delicioase. Iată cum să pregătești aceste murături:
Începe prin a pregăti borcanele. La baza fiecărui borcan, așază ierburi aromatice și căței de usturoi.
Apoi, așează cu grijă castraveții în borcane, asigurându-te că aceștia sunt plasați în mod corespunzător pentru a se potrivi bine în spațiul disponibil.
Într-un vas separat, adaugă apă fierbinte și așteaptă câteva minute pentru ca această să se încălzească. După aceea, transferă apa într-un alt vas în care vei adăuga sare.
Pune vasul cu apă și sare pe foc și așteaptă până când soluția începe să fiarbă.
La acest moment, adaugă oțetul în soluție. Combinația de apă, sare și oțet va crea un lichid delicios și aromat.
Pune soluția obținută, care este acum fierbinte, peste castraveții din borcane.
Asigură-te că lichidul acoperă complet castraveții și umple borcanele.
Pentru a conserva bine murăturile, sigilează borcanele în mod corespunzător. Înfiletează capacele strâns și pune-le la sterilizat pentru 30 de minute din momentul în care apa fierbe în clocot.
Apoi, pentru a încuraja buna conservare a castraveților murați, înfășoară borcanele într-o pătură sau prosop cald și lasă-le să se răcească, iar după, depozitează-le într-o încăpere întunecoasă și rece.
În fiecare toamnă, gospodinele din întreaga țară se pregătesc pentru unul dintre cele mai așteptate ritualuri ale sezonului: punerea murăturilor. De la castraveții crocanți la…